Op zoek naar een Bowie canvas print
canvas Rotterdam
of andere schilderijen?


Shop canvas Rotterdam


Verschillende canvassen in diverse ontwerpen

Naast Bowie prints verkoop ik ook unieke Noordereiland producten en Rotterdam geschenken; bijvoorbeeld het speelkleed Rotterdam of verschillende canvassen van de Willemsbrug, Erasmusbrug, Hefbrug of Kubuswoningen. De Bowie canvas print is ook als set ansichtkaart bowie te koop. Ook kun je ansichtkaarten Rotterdam kopen. Zo kun je met mijn ontwerpen alle kanten op.

Wil je een van mijn ontwerpen gebruiken voor zakelijke doeleinden? Dat is in veel gevallen mogelijk. Dan worden de ontwerpen aangepast naar jouw wensen en als speciale oplage besteld. De mini canvassen zijn hiervoor erg geschikt, maar ook kaarten zijn makkelijk te personaliseren. Geen canvas kopen maar liever iets anders? Of heb je zelf een idee waarop een van mijn ontwerpen mooi tot zijn recht zou kunnen komen? Neem contact met mij op en we kunnen dit samen bespreken.


Ga naar de webshop

Ik wil een ontwerp op maat


Een Bowie print of Rotterdam canvas; in verschillende formaten

Sommige ontwerpen hebben een vaste verhouding. Zoals de Bowie canvas print ‘Flash‘. Dit ontwerp komt het beste tot zijn recht op een vierkant doek. Maar de Rotterdam schilderijen zijn wel in verschillende formaten verkrijgbaar: 20x20cm, 50x50cm, 70x50cm, 120x80cm en 200x100cm. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een mooi canvas in jouw formaat te bestellen. Een echt 010 kadootje kopen? Ook daarvoor zijn vooral de kleine) canvassen uiterst geschikt! Liever een iets goedkoper en veelzijdiger Rotterdam geschenk? Kijk dan eens naar de plaids. Naast Rotterdamse versies, hebben wij ook daarvan Bowie prints, food ontwerpen en gave uitvergrote patronen.






Canvasdikte en ophangbeugel

De meeste canvassen hebben een dikte van 4,5 cm. Dat is een mooi robuust formaat, dat past bij de grote gekleurde doeken. De kleine mini canvasjes zijn 2cm dik, omdat de dikte anders uit verhouding is met het volledige doek. De grote canvassen zijn prima op zichzelf op te hangen, de kleine mini canvasjes zijn ook erg geschikt om als groep op te hangen.

De canvas is gespannen op een stevig houten frame met spielatten. Ik bestel elk canvas op aanvraag, waardoor het direct, vers van de drukker bij jou geleverd wordt, in perfecte staat en netjes verpakt voor vervoer. Door deze manier van bestellen en leveren, is het ook vaak mogelijk om kleine aanpassingen te doen, indien gewenst. Custom made aanpassingen worden dan buiten de webshop geregeld; we bespreken jouw wensen en ik maak een offertes voor het aangepaste werk. Ben je akkoord met de offerte, en daarna met het ontwerp? Dan kan de drukkerij aan de slag.

Alle canvassen, dik of dun, groot en klein, zijn voorzien van een ophangbeugel, waardoor je ze per direct in je interieur kunt ophangen om jouw woning nog mooier en kleurrijker te maken. Het enige dat je hoeft te doen is een spijker in je muur slaan!



Canvas Rotterdam: Waarmee het allemaal begon

Het Bowie Blue canvas ontwerp is al heel oud. Het échte schilderij maakte ik in 2002 en hangt sindsdien al jaren in mijn eigen huis, ook na mijn verhuizing naar Rotterdam. Daar ben ik gaan werken als grafisch ontwerper en leerde ik ook de stad kennen. Ik heb een grote liefde gekregen voor de skyline en daarmee ook de bruggen van Rotterdam. De maasstad heeft zijn eigen sfeer, die ik probeer te vangen in de ontwerpen van de bruggen en op een wat frivolere manier op het Rotterdamse speelplaid.





Breng Rotterdam in jouw huis

Woon je bijvoorbeeld op het Noordereiland en kijk je uit op de Erasmusbrug, Willemsbrug of Hefbrug? Dan is een brug in jouw woning ook een mooie manier om je uitzicht te gebruiken in de inrichting van je huis.
Denk aan een groene canvas Rotterdam als je bij de Hef woont. Of een rood exemplaar van de Willemsbrug als jouw appartementen veel aardetinten of warme kleuren bevat. Kadootje kopen Rotterdam voor iemand die net verhuisd is? Ook dan kun je de blits maken met een mooi schilderij voor in het nieuwe stulpje van jouw vriend of vriendin.
Geen groot budget? De lijsten van 50x50cm zijn dan een goede keus, of bijvoorbeeld de mini canvasjes van 20×20 centimeter. Deze zijn ook erg leuk als groepje, of alleen, op het kleinste kamertje van jouw huis.



Het materiaal: canvas

Canvas is een linnen doek. Een stevig weefsel met platte binding. Traditioneel is dit materiaal vervaardigd uit hennepvezels. Tegenwoordig bestaat het vaak helemaal of deels uit andere vezels; kunstoffen, linnen of katoen.

Canvas wordt in de schilderkunst vaak gebruik als schildersdoek, in combinatie met olieverf. Daarnaast wordt dit materiaal al lange tijd gebruikt voor zeilen van boten, zonneschermen en andere toepassingen. Ook deze worden tegenwoordig vaak meer uit kunststoffen vervaardigd dan uit het traditonele hennepvezel. Canvas die wel uit hennep bestaat wordt ook gebruikt voor tassen en kleding, bijvoorbeeld voor jassen.

In het geval van de canvassen van BergJeMaar!!, wordt het canvas bedrukt met een inktjetprinter. Een goede manier om reproducties van schilderijen en kunstwerken te maken op doek, zodat deze kunst voor een breder publiek toegankelijk wordt. Het canvas geeft een authentiek effect door het reliëf van het doek.





Rotterdamse iconen

De Hef

Zoals wel meer Rotterdamse bouwwerken heeft deze brug uit 1927 een andere officiële naam: de Koningshavenbrug. Deze oude spoorwegbrug ligt naast de Koninginnebrug, over de Koningshaven. Toen de Willemsspoortunnel 1993 geopend werd, deed de Hef geen dienst meer als brug. Toen is dit icoon niet opgedoekt, maar juist in ere hersteld. Deze brug heeft nu de monumentstatus.
Het middenstuk van de burg ‘het val’ is een tijdje in onderhoud geweest en in 2017 met veel bekijks weer op zijn plek gehangen. Elke avond is een lichtspel op deze brug te zien; alsof er als vanouds nog een trein over de hef rijdt.

De Willemsbrug

De ‘Rooie Willem’ van tegenwoordig, was niet de eerste Willemsbrug. De eerst naamgenoot werd in 1878 opengesteld. De brug is genoemd naar Koning Willem III. De oude Willem heeft een belangrijke rol gespeeld in 1940, toen de Duitsers de stad aanvielen en de mariniers vanaf de Willemsbrug weerstand probeerden te bieden.
De huidige brug is van 1981 en de vervanger van zijn oude voorganger die te gevaarlijk was geworden door toenemend verkeer. De naam bleef wel hetzelfde en werd door (destijds) prins Willem Alexander geopend.

De Erasmusbrug

Een van de nieuwere bruggen: 1996 was het jaar dat deze brug in gebruik genomen werd. De gigantische pyloon lijkt op een rank vrouwenbeen dat fier de lucht in steekt (een heel lenig been, dat dan weer wel).
Deze brug was een grote stap voor de ontwikkeling van Zuid; dat op dit moment nog veelal havengebied was en net bebouwd werd met woningen. Inmiddels is de Kop van Zuid een bruisend geheel van Rotterdam en ook een grote publiekstrekker voor bewoners en toeristen. Bijnamen zijn er trouwen te over voor deze brug: De Zwaan, de harp of de wipkip?!

De kubuswoningen

Ja hoe heten die dingen nu echt? Officieel heet dit pand de ‘Overblaak’, maar het gehele complex, inclusief de potloodtoren ernaast wordt ook wel het Blaakse Bos genoemd. In de volksmond gewoon de kubuswoningen dus. Niet alle Rotterdammers weten het, maar wij zijn niet de enige met zo’n kubusbos. Ontwerper Piet Blom maakte namelijk al eerder de ontwerpen voor de Helmondse kubuswoningen.
In deze ‘paalwoningen’ huizen appartementen, winkeltjes, een hostel en eerder ook een collegezaal (in een van de ‘superkubussen’. Vind je het lekker om je huis rechttoe rechtaan in te richten? Zoek dan maar een normaal huis. Want het vergt wel wat creativiteit om de ruimte op een goede en mooie manier te benutten.
Gelukkig is het ook mogelijk om een kijkje te nemen in een van deze woningen (de Kijkkubus, logisch toch). Heb je een Rotterdampas, dan mag je er gratis naar binnen. Een aanrader, ook voor rasechte Rotterdammers zonder kennissen in dit Blaakse Bos.